Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH su u operativno-funkcionalnom smislu bili ponajbolji nosioci približavanja BiH članstvu u NATO i prema vjerodostojnim analizama Oružane snage BiH su u mnogim segmentima osposobljenije i od nekih članica NATO-a. Odmah, rame uz rame, s ovim državnim institucijama u pogledu MAP-a, a posebno u dvije posljednje godine, veliki doprinos je dala i Obavještajno-sigurnosna agencija BiH koja je postala nezamjenjiv partner zapadnoj vojnoj alijansi i njezinim sigurnosno-obavještajnim strukturama.

Opširnije...

Sudeći po sve većem zanimanju medija, mnogi su se u Srbiji ponovo dali u potragu. Ne traže novog vođu, jer su ga već našli prije šest godina, niti traže ostatke Draže Mihailovića, što im je bila omiljena rekreativna disciplina prije nekoliko godina. Ne traže ni Slobodana Miloševića, koji je umro u Hagu prije 12 godina, ali traže jedan njegov organ koji je mnoge porodice zavio u crno. Traže Slobin - mozak.

Opširnije...

Bakir Izetbegović i SDA novu vlast u državnim institucijama prvo su zamislili ovako: „SDA, SNSD, HDZ i BH blok“. „Te stranke bi trebale činiti vlast, da bi ta vlast bila stabilna“, rekao je Izetbegović novinarima u ponedjeljak, premda nije do kraja objasnio kako misli osigurati stabilnost sa liderima SNSD-a i HDZ-a, Dodikom i Čovićem, koji u vlast ne ulaze da bi stabilizirali Bosnu i Hercegovinu nego upravo suprotno od toga.

Opširnije...