Print Friendly, PDF & Email

Medicina ima probleme da razotkrije sve tajne i mehanizme korona virusa. Za razliku od toga, korona virus je u potpunosti razotkrio tajne i mehanizme na kojima počivaju mnogi režimi. Odigrao je neku vrstu blow upa, pojavio se kao uvećanje svega što već dugo gledamo, ali ne želimo da vidimo. „Nevidljivi neprijatelj“ učinio je političke probleme vidljivim. Na prvom mestu, pokazao je kako rukujemo slobodama kad se pojavi kriza, kako sloboda brzo postane balast kad se osetimo ugroženim.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Stranci se naježili zbog korupcije, malo pričaju, a puno rade. Znam iz provjerenih izvora. Tog Aliju Izetbegovića je narod iznio svojom ljubavlju! SDA je bio emocionalni pokret, nije bio nikakav osmišljeni politički projekt. SDA može praviti kult ličnosti, mit, ali sa islamskog stanovišta, to je nedopustivo, nije Bog glup! Kult, mit zarobljava duhovnost. Božija ideja je vječna.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Nakon što su mediji objavili da je u toku istraga zbog osnova sumnje da su Asim Sarajlić, Sabahudin Delalić i Muhamed Šehović počinili krivično djelo primanja nagrade za trgovinu utjecajem, više uopće nije bitno kakav će biti epilog frakcijskog sukoba kojeg je izazvala ova afera unutar SDA. Bitno je da je organizirani kriminal pravno verificiran od strane sudskih instanci i da se SDA na taj način može tretirati kriminalnom organizacijom.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email