Predsjednici Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke Nermin Nikšić i Predrag Kojović potpisali su danas Sporazum o osnivanju BH bloka, dok će politički manifest biti predstavljen u julu mjesecu. Otvoren je poziv svim građanima, nevladinim organizacijama i političkim subjektima da se pridruže BH bloku ukoliko diječe iste vrijednosti kao BH blok.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Evropski lideri ponovo prave greške na Zapadnom Balkanu međusobnim takmičenjem ili tretiranjem ove regije kao zabačeno područje koje je nebitno njenim suštinskim problemima, ili pak kao močvaru od koje se bogatiji i stabilniji zapad Evrope mora izolirati, navodi se u autorskom tekstu Financial Timesa.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Broj srednjoškolskih odjela u školskoj 2018./2019. godini u BiH manji je za 119, a broj upisanih učenika za čak 6384 učenika ili 5,1 posto u odnosu na školsku godinu ranije, objavljeno je u najnovijim podacima Agencije za statistiku BiH.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Njemački parlament Bundestag usvojio je u petak paket zakona koji se odnose na migracije. Jedan dio zakona odnosi se na prava podnositelja zahtjeva za azilom i pravila prilikom protjerivanja osoba za koje ne postoji pravna osnova boravka u Njemačkoj. Oko ovog paketa zakona, koji uglavnom predviđa pooštrenja za one na koje se oni odnose, se u Bundestagu vodila žestoka rasprava.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email