Print Friendly, PDF & Email

Francuski veto za Skoplje i Tiranu izraz je duboke skepse prema proširenju EU, kažu sagovornici DW, prenosi Patria. Vjerodostojnost EU na Balkanu nikada nije bila na nižim granama. Ima li još uopšte mjesta za optimizam?

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Po sadašnjem planu parcelizacije zemljišta za izgradnju autoceste i plinovoda na dionici Vukosavlje–Brčko i Brčko–Rača preko Posavine i Semberije do granice sa Srbijom, mještanima općine Modriča, Garevac, Donji Kladari i Čardak prijeti ponovno rušenje kuća, a čak 8.000 stanovnika ili će potpuno izgubiti svoje domove ili će ostati faktički zarobljeno između željezničkih tračnica i autoputa. Planirana trasa izgradnje za hrvatsku povratničku zajednicu značiti će ponovno iseljenje i progon, a najvjerojatnije i trajno iseljenje s ovih područja, piše Dnevni list.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer je održao sjednicu na kojoj je jednoglasno za direktoricu KCUS-a izabrao Sebiju Izetbegović. Dok predsjednik UO Jasmin Kapetanović nije želio govoriti za Patriju o održanoj sjednici upućujući nas na press službu KCUS-a, drugi član UO Dželaludin Junuzović vrlo je rado odgovorio na pitanja o održanoj sjednici. 
On je kazao da je Izetbegović bila jedini kandidat, te da je dobila jednoglasnu podršku svih članova UO.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Saznajemo kako će se tijekom današnjega dana 07. listopada u općini Modriča organizirati još jedan sastanak i pokušati naći razumno rješenje, kako se Hrvate u ovom dijelu Bosanske Posavine ne bi opet tjeralo na iseljavanje. Apeliramo na sve ljude dobre volje pogotovo na političare i razne moćnike da pokušaju spriječiti još jedan pokušaj etničkog čišćenja u Bosanskoj Posavini.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email