Dopustite Bh. Bloku da formira manjinsku vladu u Federaciji BiH

Lider Naše stranke, Predrag Kojović, ponovio je raniju ponudu nacionalnim strankama da se na četiri godine povuku sa scene i dopuste Bh. Bloku da s još nekoliko partnera formira manjinsku vladu u Federaciji BiH i na razini države. Kojović kaže da će se Bh. Blok držati principa djelovanja koje je predstavio nedavno.

- Ne bih želio da neko pomisli da ćemo, ako SNSD, HDZ ili SDA potpišu taj dokumenat, ući s njima u koaliciju. Za nas, u Našoj stranci, koalicija sa SNSD-om, SDA-om i HDZ-om nije opcija. Politički najčudnije stvari bi se morale dogoditi pa da se taj naš stav promijeni - Dodik bi morao postati bosanski Srbin, pokloniti se žrtvama genocida, Čović osuditi ratni projekat Herceg Bosne i njegove metode, gospodin Izetbegović prestati doživljavati BiH kao svoju avliju u kojoj on velikodušno pripadnicima drugih etničkih grupa dopušta pluralizam... rekao je Kojović za Vijesti.ba, potvrđujući da za Našu stranku ne postoji nikakva razlika između SDA, HDZ-a i SNSD-a.

-Na nedavnom sastanku sa SDA smo razgovarali i o drugim mogućim opcijama za formiranje vlasti. Na njihove argumente da bi naše nepristajanje na ulazak u koaliciju s njima moglo rezultirati neusvajanjem federalnog budžeta, neformiranjem Vlade FBiH i katastrofalnim utjecajem takve situacije na ekonomsko, socijalno i političko stanje u zemlji, Bh. Blok je pokazao spremnost da preuzme odgovornost i u Federaciji i da SDP, DF i Naša stranka formiraju manjinsku Vladu - naglašava Kojović.

Ukoliko SDA i HDZ na federalnom nivou pronađu saučesnike za svoj ostanak na vlasti, nastavlja, onda za takvim nečim neće biti potrebe.

 

 

Izvor: slobodna-bosna

Pin It
Print Friendly, PDF & Email