Jad i bijeda probosanske politike: Izetbegović i njegov patriota Radončić

Gospodin Bakir Izetbegović i ja smo već imali dva duža sastanka, vrlo smo strpljivo i detaljno, uz očekivani državnički pristup, razmotrili mnoge aspekte krize u BiH i vjerujem da možemo nastaviti u tom pravcu – kazao je Fahrudin Radončić nakon što ga je SDA pozvala da prave patriotski blok.


On je još poručio kako je njegovom SBB-u kompliment da ih nakon vrlo turbulentnih odnosa u predizbornoj kampanji drugi politički subjekti prepoznaju i javno kvalificiraju kao poželjne partnere u budućem probosanskom bloku i kao faktor stabilnosti.

“Zaista je vrijeme i da se, kako to neki nazivaju, etablira bosnjačka, a ja bih rekao, i probosanska reprezentacija na državnom nivou”.

Tako će Bakir Izetbegović pored svih živih Bošnjaka napraviti patriotski blok baš sa Fahrudinom Radončićem. Lider SDA je nedavno rekao da se isplati rizikovati sa Fahrudinom Radončićem. Možda se njemu isplati taj rizik, međutim, za sve nas ostale to je samoubistvo iz zasjede, politički brak koji će razoriti bošnjačku zajednicu. Promoviranje Fahrudina Radončića u patriotu je poniženje za sve istinske patriote Bosne i Hercegovine.

 

Izvor: saff.ba

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email