SDA upropastila mogućnost da se formira Vijeće ministara bez SNSD-a

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, komentarisao je najave da umjesto SNSD-a i parntera u budući saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine uđe SDS. Kako je naveo, ne bi ovo komentarisao "da ne svjedočimo ponovo istim podvalama i manipulacijama, kojima se pokušava skrenuti pažnja sa pravih problema i nemogućnosti da se formira vlast na federalnom i posebno državnom nivou".

"Mogućnost da Šarovićev SDS, umjesto Dodikovog SNSD-a, bude u novom Vijeću ministara BiH, sa potrebnim kapacitetom za rad i odlučivanje upropaštena je onog momenta kad su zastupnici SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske, umjesto Ivanića izabrali Špirića i zastupnici SDA u Skupštini ZDK, umjesto kandidata ljevice, izabrali kandidata HDZ-a. Time je SDA direktno osigurala četvrtog delegata SNSD-u i četvrtog delegata HDZ-u u Domu naroda Parlamenta BiH. A tih Dodikovih i Čovićevih osam, od ukupno 15 koliko broji Dom naroda Parlamenta BiH je većina, bez koje se ne može donijeti nijedna odluka, iliti većina, koja može donijeti svaku odluku u tom Domu. I zato, dok je jaka ovakva Bakirova SDA, biće jak onakav Dodik i SNSD i Čović i HDZ, a slaba država BiH", naveo je Šepić.

Oštre kritike lideru SDA.

"To je prava istina i to je, zbog nekoliko bijednih fotelja, one potpredsjednika NSRS za kadra SDA, i one premijerske u Vladi Zeničko- dobojskog kantona također za kadra SDA, uradio Bakir Izetbegović, i tako i ovaj put, svoj uski, stranački interes stavio ispred interesa naše zemlje, naroda i svih građana koji u njoj žive. To je istina koju znamo svi i pamtiće je i ova zemlja, kojoj su i tako ukradene nove godine i stotine hiljada novih, mladih ljudi koji će napustiti BiH, zbog ovakvih političara i odluka i u ovom mandatnom periodu", naveo je on.

 

Izvor: N1

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email