SRAMOTE GODINE! Bošnjački politički i vjerski lideri Izetbegović, Kavazović i Cerić „džematile“ brane korupciju i kriminal!

Intervju za Face TV glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić na svom Facebook profilu prokomentirao je kratko i bivši reisu-l-ulema IZ u BIH Mustafa ef. Cerić.

„Za javnu tužiteljicu Gordanu Tadić: smijete li uhapsiti Milorada Dodika za javno priznanje da prati opoziciju, kao i za napade na Ustav Bosne i Hercegovine koji su mnogo glasniji i jasnije od napada od takozvanih vehabija?

Smijete li uhapsiti Dragana Čovića što svakodnevno širi mržnju protiv izabranog člana predsjednika Željka Komšića, optužujući ga da je nelegitimni Hrvat? Nije li to širenje nacionalne mržnje?

Ne smijete, naravno, jer smijete udariti na Bošnjake zato što je cijela igra oko Bošnjaka!

To što radite gospođo Tadić nije pravda već coup d'état!

Sram vas bilo!“, napisao je Cerić.

On je ranije osudio famozni „korona dernek“ na kojem se su u vrijeme restrikcija koje su bile na snazi zbog pandemije okupili pjevači, doktori i tajkuni te šenlučili uz alkohol. To je za Cerića bilo nemoralno jer je bilo vrijeme posta. „Boga se ne boje, svijeta se ne stide, sebe ne poštuju, Sarajevo sramote!

Nemojte molim vas da nam oni ikad više pričaju o ramazanu, o iftaru, o koroni i o moralu. I da nam pjevaju ilahije!“, poručio im je Cerić.

Prije toga u vrijeme kad su mediji objavili aferu „Respiratori“ Cerić se zauzeo za Fadila Novalića smatrajući ga nevinim.

Cerić se ovakvim stavovima samo pridružuje Bakiru Izetbegoviću i Huseinu Kavazoviću kojima ne smeta organizirani politički kriminal i korupcija koliko šenlečenje estradnih zvijezda u vrijeme ramazana!

 

 
(TBT)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email