Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer je održao sjednicu na kojoj je jednoglasno za direktoricu KCUS-a izabrao Sebiju Izetbegović. Dok predsjednik UO Jasmin Kapetanović nije želio govoriti za Patriju o održanoj sjednici upućujući nas na press službu KCUS-a, drugi član UO Dželaludin Junuzović vrlo je rado odgovorio na pitanja o održanoj sjednici. 
On je kazao da je Izetbegović bila jedini kandidat, te da je dobila jednoglasnu podršku svih članova UO.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Po sadašnjem planu parcelizacije zemljišta za izgradnju autoceste i plinovoda na dionici Vukosavlje–Brčko i Brčko–Rača preko Posavine i Semberije do granice sa Srbijom, mještanima općine Modriča, Garevac, Donji Kladari i Čardak prijeti ponovno rušenje kuća, a čak 8.000 stanovnika ili će potpuno izgubiti svoje domove ili će ostati faktički zarobljeno između željezničkih tračnica i autoputa. Planirana trasa izgradnje za hrvatsku povratničku zajednicu značiti će ponovno iseljenje i progon, a najvjerojatnije i trajno iseljenje s ovih područja, piše Dnevni list.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Sve dugoročne procjene, pa i one o broju stanovnika na nekom prostoru, uglavnom su nezahvalne jer ne uzimaju u obzir veće promjene, već se povode po trendovima iz kojih izvlače dalekosežne zaključke. Naprimjer, procjene UN-a o demografskim kretanjima napravljene prije tridesetak godina sigurno nisu uzimale u obzir buduće ratove na Balkanu, pa su, prema tome, bile netačne. Odnosno, metodološki ispravne, ali u konačnici promašaji.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Saznajemo kako će se tijekom današnjega dana 07. listopada u općini Modriča organizirati još jedan sastanak i pokušati naći razumno rješenje, kako se Hrvate u ovom dijelu Bosanske Posavine ne bi opet tjeralo na iseljavanje. Apeliramo na sve ljude dobre volje pogotovo na političare i razne moćnike da pokušaju spriječiti još jedan pokušaj etničkog čišćenja u Bosanskoj Posavini.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email