Sudeći po broju nevažećih glasačkih listića kojih je bilo preko 100 000 i po sporosti u prebrojavanju istih, može se zaključiti samo jedno. Preko 100 000 birača je nepismeno, a većina članova biračkih timova ne zna da broji. To nije zlonamjerna konstatacija, nego potvrđena činjenica sa brčanskih birališta.

Opširnije...

 Da nije žalosno, suviše ozbiljno i važno, bilo bi smiješno. Kako drugačije objasniti situaciju u kojoj su se našli brojni birači Brčko Distrikta na opštim izborima 2018. kada im ozbiljno lice odgovorne osobe na biračkom mjestu, skoro slavodobitno, sa svečanim tonom kaže: E, Bogami, vas nema na ovom spisku jer nemate entitetsko državljanstvo.

Opširnije...

Nedavna informacija na sjednici Vlade šefice Kancelarije za upravljanje javnom imovinom Vlade Brčko Distrikta BiH o izvršenju presude Apelacionog suda po pitanju produženja ugovora za korištenje poslovnih prostora otvorilo je pitanje političke manipulacije javnom imovinom u Distriktu.

Opširnije...

Nakon što se prašina  oko HIT-ove neprofesionalne upotrebe sintagme "takozvana" Armija BIH bila slegla , lokalni sajt eBrčko je, politizirajući ovu temu, dolio novo ulje na vatru  izmišljajući "mnogobrojne razloge  i fakte" za opravdanost njene upotrebe. Na kraju se  pokazalo da ih ima samo dva. Oba ideološka i kao takva pravno potpuno nerelevantna.

Opširnije...