USVAJANJE BUDŽETA – EPIZODA 2: “BEZ TRI HRVATA NEMA VREĆE ZLATA”


Baš kao i u ponedjeljak 19.03.2018. godine i danas, 21.03.2018. godine, odgođena je sjednica brčanske Skupštine i usvajanje budžeta za 2018. godinu.

Predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić obavijestio je prisutne poslanike da se tačka dnevnog reda o razmatranju i usvajanju prijedloga budžeta za 2018. godinu ne može otvoriti bez prisustva najmanje tri poslanika iz reda hrvatskog naroda.

    U svojoj izjavi medijima Kadrić je naveo da su tri opoziciona poslanika iz reda hrvatskog naroda (Mendeš, Krndelj i Stjepanović) dostavila pisana opravdanja o odsustvu. Kadrić im je poželio brzo ozdravljenje i naglasio da je važno ne baviti se špekulacijama o tome ima li odsustvo trojice opozicionih poslanika iz reda hrvatskog naroda političke konotacije. Ocjenu o tome da li ovo odsustvo opstruira rad Skupštine i usvajanje budžeta za 2018. godinu bit će ostavljeno za vrijeme kada se usvajanje budžeta više ne bude moglo odgađati. Zakonska vremenska granica usvajanja budžeta je 31. mart 2018. godine.

    Treća epizoda usvajanja budžeta za 2018. godinu koju pojedini naši sugrađani već kolokvijalno nazivaju Epizoda 3: „Opet tri Hrvata nema, pa budžet ne može biti tema“ zakazana je za ponedjeljak 26.03.2018. godine, a očekuje se da će radnja biti manje više ista kao i u prethodne dvije epizode.

    Ova saga će svoj epilog vjerovatno doživjeti u srijedu 28.03.2018. godine u četvrtoj i kako se šuška posljednjoj epizodi sage o usvajanju budžeta za 2018. godinu, kolokvijalno nazvanoj od strane pojedinih naših sugrađana: Epizoda 4: „Il' će konačno doći Hrvata tri, il' ćemo i sa dva budžet usvojit' mi.“

 

Z.K.G.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email