U susret brčanskom ljetu: JP ,,KOMUNALNO“ Brčko: Zar iko čisti bolje od nas

 Dan uoči početka kulturno- sportske manifestacije ,,Brčansko ljeto- Savski cvijet“, Brčko je zatrpano smećem. Izletište Ficibajr, koje je kao i obično privuklo veliki broj šetača, a među njima  veliki broj stranaca, podsjeća na Napulj iz najgorih dana. Pa kad se to moglo dešavati Italijanima, što ne bi moglo i nama.

   Zašto da glumimo neku finoću i čistoću, zašto da JP ,,Komunalno“ mora stalno nešto da se dokazuje i pribojava konkurencije i nekakvih privatnika koji bi, navodno, grad čistili bolje od njih. Jest se, doduše, nedavno malo zatalasalo oko toga da treba od Komunalnog oduzeti monopol na veći dio poslova, koje oni sve više otaljavaju i finansijski namiruju na vrlo maštovit i ,,ho-ruk“ način.

Direktor Mirsad Đapo se obrušio na sve one koji bi, uvodeći konkurenciju i nekakve privatnike, htjeli da sruše ovo najproduktivnije brčansko preduzeće i otmu iz ruku hljeb stotinama, odnosno hiljadama Brčaka. I u pravu je gospodin direktor. Zašto da se išta mijenja? Zar bi iko ,,čistio“ ovaj grad bolje od njih?  

 

A.E.U.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email