Presušila Hadži-mehagina česma jer Vlast u Brčko Distriktu nema para

Hadžimehagina česma u Kolobari posljednih nekoliko godina radila je na principu ima vode, nema vode, jer se prema mišljenju nadležnih, navodno, kvar na pumpi mogao samo privremeno rješavati.

Zadnjih mjesec dana ova poznata čaršijska česma je suha, vode nema, građani Kolobare prinuđeni su odlaziti po vodu na druge, udaljenije česme.

Kako se saznaje od nadležnih za održavanje javnih arteraca, kvar je sada veće prirode i ono što se popravljalo kako bi privremeno radilo, više se ne može popraviti.Pumpa se kažu mora zamijeniti, a para za to nema!

E sad, da se čovjek zamisli i zapita ko je u ovom Distriktu lud a ko zbunjen, jer normalnih očigledno nema. Nema para za osnovnu životnu potrebu građana Brčkog za vodom?

O ovome bi se prije svega Vlast trebala zapitati, kako je moguće ovako bahato upravljati osnovnim potrebama građana.

Više od stotinu godina Hadžimehagina česma je pojila žedne i bez nekih velikih para održavala, a danas kada se finansira sve što se u glavama politike izmisli, vlasti Distrikta nisu u stanju održavati objekte koji osim praktične, imaju, barem za obične građane, i sentimentalne ako ne i kulturno-historijske vrijednosti.

 

A.U.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email