Dokle će HIT TV „dodikovat“ u Brčko Distriktu BiH?

TV HIT izgleda ne može  bez sintagme "takozvana  Armija BiH".  Pored petominutnog priloga o skupu SNSD -a, najdužem koji je HIT  do sada posvetio skupu neke političke stranke, i pored reakcije u medijima, opet  je izronila  famozna sintagma koja nipodaštava  Armiju koja je branila ovu državu. Hit tako radi isto ono što radi Dodik i ostatak medija u RS.

 Prije dva dana  novinar "Otiska" Nedim Hamzabegović je izvrsno i dokumentovano pokazao da je korištenje sintagme "takozvana armija BIH", sem što stoji u direktnoj suprotnosti  s nalazom međunarodnog prava i međunarodnog javnog mnijenja, ne  slučajan eksces, već tek vrh brijega  negiranja Bosne i  bosanskog, što HIT sistematski njeguje već godinama.

Hamzabegović  je precizno upro prstom i u glavne krivce za to stanje. To nije samo HiT, već  u prvom redu  lokalni bošnjački (bosanski) političari koji to ćutke tolerišu. Sjeća li se neko bar jednog poslaničkog pitanja na ovu temu?!

Ti isti političari, podsjeća Hamzabegović, su olako napustili  koncept jedinstvenog  informativnog javnog preduzeća . Njihovo deklarativno zalaganje za cjelovitu državu ostaje prazna jer bez jedinstveni obrazovni i informativnih institucija nema jedinstvene države.  Danas je i vrapcima jasno  da je informacija i javno mnijenje koje ona oblikuje važni koliko i vlast. Bravo za Hamzabegovića.  

 A  bošnjačkim (bosanskim) političarima ovo je nova  prilika da sa slikanja pređe na djelo i u ovom životno važnom društvenom segmentu pokaže snagu stvarno postignutog bošnjačkog jedinstva.  Stvar treba istjerat na čistac. Prvi korak je ukidanje svih grantova za HIT TV. Pa onda neka HIT TV „ dodikuje“ koliko hoće.

 

Kašmir Ribić

Pin It
Print Friendly, PDF & Email