Vratit ćemo vas na fabrička podešavanja, u opoziciju ili u…”

"Nama ljudima je teško da prihvatimo ovu pogodbu - prvo dobijemo život, a onda umremo. Оno što unesemo u svaki trenutak života je jedino što imamo. I šta mi unosimo u te naše male jadne živote u posljednjih 30 godina?

Bijedu, ratove, sankcije, inflacije, otimačine, puko preživljavanje. Posljednjih godina na sve te muke imamo kolektivnu lobotomiju, hipnozu i svakodnevnu uvredu inteligencije, vrhunac sadizma i neviteškog iživljavanja nad narodom, koji ste već uspjeli da ponizite, pokorite i uništite u svakom smislu ljudskog bitisanja.

Udaraš boksera koji je na koljenima, koji je u nokdaunu. Zašto nam to radite?

 

Suštinska borba svih nas koji smo "ovdje" je da ovom sistemu polomimo kičmu, da se ovo više nigdje ne ponovi, da se ne dozvoli da više imamo takve.

Ove u vladajućem sistemu je u stvari napala carska bolest, opasna, teška, podmukla bolest. Bolest kojom su se zarazili našom krivicom. Nisu oni krivi. Mi smo krivi što smo im dozvolili da se toliko razmašu. Bili smo neoprezni. Mislili smo da se točak historije vrti u smjeru budućnosti, a nismo znali da može da se zaustavi ili čak vrati unazad.

Dozvolili smo im da pustite ruku, što bi se reklo teniskim rječnikom. Dozvolili smo im da puste pipke u sve sfere naših života, što bi se reklo mafijaškim rječnikom, jedinim koji oni i njihovi hajduci razumiju.

Е pa, ako je tako, ako smo mi već uzrok vaše bolesti, mi ćemo biti vaš lijek. Vratit ćemo vas na fabrička podešavanja za provincijalne galamdžije.

Vratit ćemo vas u opoziciju, u historiju i ako bude sreće u ilegalu.

DOSTA JE BILO

 

 

 

Inspiracija: бука.com

Pin It
Print Friendly, PDF & Email