„Sramimo se i Boga i Naroda“: Ponovo odgođena fiskalizacija u Distriktu zbog „igara na sreću“

Posljednje zasjedanje Skupštine Brčko Distrikta BiH ( 41. sjednica, 13. februara o.g.) ponovo je potvrdila da u Brčko Distriktu imamo neodgovornu i korumpiranu vlast i da njene odluke mogu, bez konkurencije, ući u antologiju „vjerovali ili ne“. Ili kako jedan poslanik u napadu iskrenosti reče: „Treba da se stidimo i Boga i Naroda“.

   Jedna od takvih odluka (o ostalima ćemo naknadno) je zaključak kojim je zadužena Direkcija za finansije da pristupi izmjeni Odluke o dinamici fiskalizacije od 14. januara 2019. godine na način da se odlaže primjena ove odluke 60 dana od dana donošenja zaključka. Razlozi za ponovno odgađanje fiskalizacije u Brčko Distriktu su potrebe dodatnih usaglašavanja predstavnika vlasti u Distriktu (da se svi namire) kako bi se  izmjenama Zakona o fiskalnim sistemima od fiskalizacije izuzeli  „promet naveliko i „IGRE NA SREĆU“.

    Lobisti „IGARA NA SREĆU“ su gotovo u potpunosti izlobirali skupštinsku i poziciju i opoziciju. Neki nisu došli na skupštinsko zasjedanje, a drugi su mudro čutali. Potrebna su očigledno još neka „usaglašavanja“  (ko šta treba da dobije) da bi se otpočelo sa realizacijom projekata Brčko Distrikt- novi Las Vegas ili Brčko Distrikt-regionalna praonica para.

   Sve se to dešava naočigled javnosti i institucija koje su zadužene da brinu o interesima Distrikta.

    Običnim građanima izgleda ne preostaje ništa drugo nego da napuštaju „obećanu zemlju zvanu Distrikt“, a onima koji ostaju da žive u Brčko Distriktu BiH na način „igara na sreću“.

 

 

E.U.

   

Pin It
Print Friendly, PDF & Email