Bajka oko Kancelarije za prevenciju i borbu protiv korupcije se nastavlja

Pošto je, izgleda, na neodređeno vrijeme odgođeno pompezno najavljivano formiranje Zavoda za planiranje i razvoj Distrikta zbog  neusaglašenosti oko ???, a koje je donedavno bilo glavni projekt programa rada Vlade i Strategije razvoja Distrikta, najatraktivnija  ,,papirnata” institucija za zabavljanje puka u Distriktu postaje Kancelarija za prevenciju i borbu protiv korupcije.

   Rokovi za njeno formiranje su ponovo pomjereni. Umjesto da se obezbijede sredstva za rad ove Kancelarije od 01. 04. o.g., kao što je u više navrata najavljivano, sredstva su planirana tek od 01. 07. o. g. S obzirom da znamo kojom dinamikom se sprovode ovakve i slične aktivnosti, raspisivanje konkursa, izbor političkih poslušnika na pozicijama šefa Kancelarije i njegova dva zamjenika, kupovina vozila i angažiranje šofera, nabavka opreme i sl.,  nerealno je očekivati da bi ona mogla početi sa radom u ovoj godini.

To što izjavljuju čelnici Distrikta da će na mjesto šefa kancelarije doći nestranačka ličnost, da će se odmah raspisati konkurs i da će bla, bla, bla... jasno govori o sterilnosti i nedostatku bilo kakvih ideja aktualne vlasti. Jedino što im je ostalo je da, u nedostatku ozbiljne priče, zabavljaju djecu i puk pričanjem bajki o Kancelariji za prevenciju i borbu protiv korupcije.

   Naravno, ta priča će trajati dok se ne formira  Kancelarija , a onda će i ona utonuti u sivilo laži i obmana vlasti u Brčko Distriktu BiH.

 

E.U.

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email