„NEUKI I ZLONAMJERNI“: Zakone u Distriktu pišu neuki a usvajaju zlonamjerni

Koji fijasko. Ni tinta se nije osušila na posljednjem službenom glasniku Brčko Distrikta BiH, u kome se objavljeni novi zakoni o platama, a već imamo izmjene istih po hitnoj proceduri.

Kaže vlast „Došlo je do greške i neusklađenosti sa drugim zakonima“.

Da nije smiješno bilo bi žalosno, pa prije samo nekoliko dana su nas ti isti ubjeđivali da su „dugo radili na novim zakonima“.

Rukave zasukaše radne grupe, dodadoše se i amandmani poslanika, i izrodiše se novi zakoni, kad ono „s greškom“.

Sad je i pticama na grani jasno da zakone u Brčkom pišu neuki, a usvajaju zlonamjerni.

Ako mislite da sam pretjerao sa konstatacijom, treba da znate da su plate poslanika povećane za oko 400 KM, a predsjedavajućim komisija za oko 540 KM.

Baš toliko će ubuduće da zarađuju čistačice, u neto iznosu, i npr. poslanici će za to toliko imati veću platu. Linearno i srazmjerno, zar ne.

„Matematički genijalci“ koji pisaše i usvojiše zakone sračunali su npr. da je u pravosuđu razlika između daktilografa i izvršioca tačno 0,05%. Dake, isto vam je raditi u klimatizovanom okruženju ili gaziti po kiši i snijegu. Pardon, nije isto. Razlika je 0,05 %.

Toliko, ama baš toliko, treba da ima promila alkohola u krvi pijani vozač da bi bio kažnjen. Da li su zakonodavci bili pijani ili zlonamjerni prosudite sami.

 

„Nepošteni građanin“

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email