Nova cirkusijada na zaobilaznici: Zaobilaznica „potopila“ naselje Pljoštare u MZ Grbavica

Velike količine vode, prouzrokovane nedavnim padavinama, su naselje Pljoštare u MZ Grbavica gotovo potpuno odsjekle od grada. Kako mještani ističu problem je nastao izgradnjom zaobilaznice, odnosno gradnjom nadvožnjaka koji nije bio dovoljno visok pa su izvođači radova odlučili da ukopaju put kako bi dobili na visini.

   Ukopani dio puta je u toku noći 30. aprila, uslijed velikih padavina, bio poplavljen i neprohodan. Zbog nastale situacije saobraćaj je bio onemogućen tako da ni patronažna služba nije mogla obavljati svoju službu a roditelji nisu mogli da stignu do djece koja su došla sa ekskurzije. Sve se to dešavalo zbog ogromne količine vode ispod nadvožnjaka čija je dubina iznosila blizu jednog metra.

Mještani ovoga naselja su imali sastanak sa predstavnicima izvođača radova na kojem nije pronađeno rješenje. Predstavnici izvođača su predlagali da mještani pristanu da se put asfaltira, a da bi oni njima napravili neki drugi put, odnosno poveznicu sa gradom.

   Mještani ističu da to nije rješenje. Oni traže da im se postojeći put vrati jer on prije izgradnje obilaznice nikada nije bio plavljen.

   Predsjednik MZ ističe da je na poziv mještana došao na lice mjesta i zatekao poplavljen put. Kaže da je zvao mnoge (civilnu zaštitu, vatrogasce) od kojih se samo policija odazvala i koja je zatvorila put za saobraćaj.

   Mještani zbog novonastale situacije neće dozvoliti dalje izvođenje radova bez adekvatnog rješenja nastalog problema. Najavljuju da će blokirati put. Pripremili su i  peticiju koju je potpisala većina mještana.

 

E.T.

Izvor: HIT TV

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email