AKO LAŽE KOZA NE LAŽE ROG: Pogledajte kome su povećane plate!

Konačno je usaglašen rebalans budžeta za 2019.g., te na svjetlo dana izlaze povećanja plata u upravi distrikta. Po pricipu „prvo je bog sebi napravio bradu“ tako i naši zastupnici sebi ponajviše podigoše plate (preko 500 KM).

Potkrala im se i poneka greška (ima i većih povećanja nego što su sami sebi uredili, a ako nisu znali nek još jednom pregledaju brojke, ipak je to neprimjereno – dati više drugima nego sebi).

U priloženoj tabeli jasno možete vidjeti da je „boranija“ dobila nešto sitno, prosjek oko 70-100 KM, i to su one kategorije sa SSS i nižim platama, pa ni tu baš svi, ali kao što kaže jedna visoko pozicionirana i dobro plaćena osoba iz Distrikta ....„dobre su to plate, treba to samo znati rasporediti“...dao bog da vam se djeca raspoređuju po biroima za nezaposlene, jada i to dočekamo.

Kada pogledate visoke pozicije, povećanja, unapređenja vidjet će te da su tu povećanja 200, 300, 400 KM....izmjene platnih razreda, i šta sve ne, samo da se odabranima dodijeli „srazmjerno i linearno“ povećanje plate......dakle kome je bilo dobro, neka mu bude još bolje, oni i čuvaju ovu vlast. A ko su to oni???  Pa većina ih vidi oko sebe, čitajte tabelu i gledajte okolinu.

 

Prilog :
-    tabelarni prikaz povećanja plata (crvena boja – povećanje plate)

 

 

„Nepošteni građanin“

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email