DJECO S KOSMETA, DOBRO DOŠLI U BRČKO DISTRIKT BOSNE I HERCEGOVINE

   Kažu da ono što se ne ostvari kao cilj u ratu, treba mudro ostvariti u miru. Oni koji to ne znaju, čisti su luzeri i gubitnici.

  Tako je jedan lijep i human projekt pod nazivom ,, Spojimo srpsku djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, koji se sprovodi u 18 gradova i opština RS-a od 16. do 23. juna 2019., pomućen nekim ispolitiziranim konotacijama u Brčko Distriktu BiH.

   Naime, i Brčko se uključilo u ovaj projekt i ugostilo oko pedesetak mališana sa Kosova. Gest vrijedan pažnje i empatije svih stanovnika ovog grada prema djeci čije je djetinjstvo narušeno dešavanjima na Kosovu. Lijepo je što ih je ugostio gradonačelnik Siniša Milić, što su ih dočekali predstavnici Crkve, Prosvjete i mediji kojim se obratio Milorad Arlov, predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, ali…

   Nešto se ipak zaboravilo. Izgleda da je domaćin zaboravio kako se zove projekt u okviru kojeg je bio domaćin i kako se zove kuća u koju je primio goste. Još uvijek je to Brčko Distrikt Bosne i Hercegovine.

   Bio bi red bio da se gostima kaže gdje su došli, ko im je domaćin i da ih ugoste svi predstavnici ,,gostinske kuće”, a ne samo jedan njihov član.

  Pošto gradonačelnik ima namjeru da Brčko iduće godine bude centralni domaćin ovog projekta, trebao bi imati na umu da mu promijeni naziv, da u goste pozove DJECU s Kosova, DJECI Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, bilo da se radi o srpskoj, albanskoj ili djeci bilo koje druge nacionalnosti.

 

M.E.P.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email