ĆEVAPI OD KUPUSA

Nedavno smo dobili konačnu verziju budžeta BD za 2019. godinu, sve skupa sa predstavničkim amandmanima i novim budžetskim platama. Znači, počinje kajmačenje, a bogami nekima i stezanje kajša, jer će nakon linearnog i srazmjernog povećanja plata neki uvesti u jelovnik i najnovije bosansko tradicionalno jelo „ćevape od kupusa“.

Intervencijama na budžet naši poštovani predstavnici su osim asfaltiranja od 500 KM, postavljanja 2 sijalice i inih minornih i beznačajnih projekata, nastavili i sa ogromnim donacijama predstavnika svevišnjeg na ovom svijetu. Tako će i ove godine crkve, džamije i župe bratski, linearno i srazmjerno, raspodijeliti oko 1,5 mil. KM, ili ti svima po pola miliona.

Takođe se nastavlja donatorski ciklus i prema razno raznim udruženjima građana, te fudbalskim i drugim sportskim klubovima i plesačima.

 Čitava Hrvatska se ovih dana trese zbog afere sa min. Marićem (ukratko - on crkvi pare iz budžeta, a ona njemu stanove na atraktivnim lokacijama po mizernim cijenama).

Da li se ovim „modus operandi“ koriste brčanski vlastodršci????

Teško...ovdje žive radni i pošteni ljudi, percepcija korupcije je prenapuhana, a ćevapi od kupusa će postati redovno jelo na trpezi.

 

„Nepošteni građanin“

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email