Skupštinska „cirkusijada“ se nastavlja: Ovaj put oko izbora v.d. direktora Kancelarije za borbu protiv korupcije

   Mada je do nastavka 51. redovne sjednice Skupštine Brčko Distrikta BiH trebalo da dođe danas (10.07.) u 10 h, to se po ustaljenoj praksi ponovo nije desilo.

   Naime, stranke i poslanici vladajuće većine u Distriktu su pred samo zasjedanje shvatili da se nisu usuglasili oko svih pitanja sa dnevnog reda. Tražena je pauza do 15 h.

   U 15 h ponovno nije došlo da nastavka Skupštine. Skupština je nastavljena oko 16 h, sa uobičajenim kašnjenjem.

   U nastavku sjednice se konstatiralao da ipak nema saglasnosti oko izbora v.d. direktora Kancelarije za borbu protiv korupcije pa je ta tačka skinuta sa dnevnog reda.

   No, bez v.d. direktora uposlenici Ureda za žalbe koji treba da pređu u Kancelariju za borbu protiv korupcije neće moći dobivati platu, jer su takvo tumačenje zakona dali pravni „genijalci“ iz Kabineta gradonačelnika, sa čime se gradonačelnik, kao magistar prava, suglasio. To, naravno, nikoga puno ne brine, pa je sjednica nastavljena bez imenovanja v.d. i naravno bez plata pomenutih uposlenika.

   Sjednica je nastavljena razmatranjem Izvještaja o radu Upravnog odbora JP Komunalno. Nakon nejasnog odgovora predsjednika Upravnog odbora na poslaničko pitanje da li se u novoj spalionici spaljuju uginuli psi lutalice ili ih spaljuju žive, sjednica je ponovo prekinuta. Tražena je pauza. I tako u nedogled se nastavlja brčanska skupštinska „cirkusijada“.

    Ako mislite, poštovani građani, da ne može gore, onda se grdno varate. Brčanski upravno-politički sistem je tako postavljen da producira uvijek gore, na svim javnim mjestima i nivoima. Stoga, dobro se spremite za nove „pauze“ u svojim životima.

 

E.U.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email