„PSEUDOINTELEKTUALCI“: Imati svoje mišljenje i kritikovati vlast, siguran put u propast

Nisam imao namjeru više pisati, obraćati se javnosti, ali eto potaknu vas tako pojedini navodi po ovdašnjim portalima pa ne možete ostati suzdržani.

Zašto se kaže pojedinci kriju iza inicijala ili pseudonima???

Odgovor na ovo pitanje je toliko jednostavan da ga samo lud ne vidi. Ljudi kojim misle svojom glavom i žele na nešto da ukažu moraju kao jevreji 1941 da okače žute trake kako bi ih dodatno mogli stigmatizirati trenutne elite na vlasti.

Imati svoje mišljenje u ovom društvu, a ne daj bože kritikovati vlast, vam je siguran put u propast. I vas i vaše uže i šire porodice. Toliko sujete koja  se nagomilala u pojedinim licima neminovno vodi u lošem pravcu. A još kada dodate da ti sujetni imaju vlast, zamislite samo šta su spremni da urade onima koji je nemaju. Stoga mi nije jasno kako neko uopšte može i  pomisliti a kamoli upitati prethodno postavljeno pitanje.

Možda oni koji pišu pod pseudonimom žele da zagolicaju vašu pažnju, možda ne žele ništa za sebe lično nego za dobrobit društva, što je skoro nepoznanica u ovo poratno feudalno doba.

Mislite njihovom glavom, uvlačite im se u tjelesne otvore, i ne zaboravite da se predstavite. Jer kako će u masi prepoznati da ste to vi u njihovom otvoru.

 

„Nepošteni građanin“

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email