Istupi poslanika Markovića za skupštinskom govornicom zaslužuju posebnu pažnju i pohvalu

   Svojim čestim, otvorenim i kritičkim istupima na zasjedanjima Skupštine Brčko Distrikta Bih poslanik Marković se profilirao u narodnog predstavnika koji se razlikuje od većine ostalih poslanika.

Umjesto beskrajnih demagoških fraza iza kojih ne stoji odluka da se nešto pozitivno uradi ili promjeni na bolje, poslanim Marković jasno i glasno definira gdje je problem-u nosiocima vlasti, i traži da se oni sankcioniraju.

   Tako je na zadnjim zasjedanjima Skupštine insistirao da se prekine sa beskrajnim demagoškim kritičkim konstatacijama kako je stanje u zdravstvu sramotno loše, kako još nismo nabavili CT i magnetnu rezonancu i pored izdvojenih sredstava, nego je raspravu pokušao usmjeriti u pravcu traženja krivca za takvo stanje i njegovo sankcionisanje.

   Ako smo to već više puta definirali stanje, onda nema smisla to više ponavljati, nego valja definirati krivca i nakon toga ga sankcionisati, govorio je Marković. Ali se to ne dešava jer smo krivci mi, mi koji smo u vlasti,  ili neko naš, pa je teško sebe kažnjavati. Stoga sve svodimo na demagošku „oštru“ kritiku, kaže Marković.

    Marković istupa bez kalkulacija i tako povlači razliku između sebe i ostalih poslanika. On ne želi da se više iscrpljuje u beskrajnim demagoškim kritikama. On traži odgovornost i pri tome  imenuju krivca. Nije slučajno što još nismo nabavili CT i magnetnu rezonancu jer se time pravi posao privatnim firmama i za to neko biva nagrađen, kaže Marković. Stoga, sankcije, sankcije i samo sankcije. Bez utvrđivanja sankcija, svi mi postajemo odgovorni. A onda, sram nas bilo. Za to trebamo snositi odgovornost. Narod nas treba kazniti.

 

   Naravno, odgovornosti i sankcija nema i neće ih biti dok poslanik Marković ostaje sam. No, bez obzira na to, bravo, poslaniče Markoviću.

 

O.P.L.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email