U BRČKOM PSI LUTALICE KRENULI U ŠKOLU

Unatoč brojnim apelima građana, broj pasa lutalica u posljednje vrijeme na brčanskim ulicama je sve veći. Istina, nisu tako agresivni kao njihovi preci, čak bi se moglo reći da ,,kulturno’’ komuniciraju sa prolaznicima, učenicima, djecom, tu i tamo nekome derući pantalone, ali bez nanošenja težih fizičkih povreda.

Šuška se da su to pripitomljeni psi iz azila, koji su, ko zna kakvim kanalima, dospjeli na ulicu, pa se fino ponašaju da ne bi morali ponovo u azil. Neki od njih uvidjeli su da od lutanja nema nikakve fajde pa odlučili da se školuju.

Učenika u svim školama je ionako  sve manje , prijateljski su ih prihvatili i svakom su dali ime Pujdo. Bez škole se ne može pa zašto ne iskoristiti priliku.  Za njih ionako niko ne mari, ljudi se sapliću o njih ispred prodavnica u centru grada, a majke s malom djecom i bebama u kolicima se naguravaju s njima po novoizgrađenoj stazi u parku.

Srećom, i oni se umore od ,,silnog učenja’’ pa prilegnu da odmore. Naravno, u parku pored škole, da im šta od silnog znanja ne promakne.

 

 

M.E.P.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email