Lopov lopovu neupitno sliči.

Dok nam se sav svijet smije i nijemo gleda šta radimo sami sebi posmatram fotografiju ove najpoznatije ličnosti u BiH u posljednja dva dana ili ti „šefa kadrovske službe“ i pitam se da li je moguće.

Prije samo nekoliko mjeseci isti ovaj lik, a možda mu je i brat blizanac, dovezao mi ćumur. Umjesto tri tone, koliko sam platio, dobio dvije. Umjesto ćumura, dobio neko smeće koje neće da gori. E sad nek mi neko objasni da Lombrozo nije bio u pravu, barem što se ovih bosanskih crta lica tiče.

Lopov lopovu neupitno sliči.

Opšta je povika ovih dana na rastrošnost vlade povodom dana provincije... te 80 hiljada za koncert, te 80 hiljada za ovog i onog....itd. a vladajući to sve lijepo obrazlažu da „časte građane“, ko da su pare izvadili iz svog džepa.

Vratimo se sad na početak priče, recimo na Sulju i Muju, zaposlenima na budžetskim jaslama. Odlučili eto i oni da ove godine na narodni, tj. budžetski trošak jedu i piju. Provedu oni postupak zvani tenderisanje i izaberu nekoliko restorana gdje će narodne pare kroz g..... protjerivat.

Dakle ne razbacuju se pare samo za dan provincije, nego tokom cijele godine u ime provincije, pa će tako POJEST I POPIT, a sve u ime naroda:

-         pravosudna komisija .........  preko 40 hiljada KM
-         odjel za obrazovanje ................oko 20 hiljada KM
-         skupština .......................................oko 16 hiljada KM
-         kabinet gradonačelnika ...................12 hiljada KM

da dalje ne nabrajam sve institucije redom, ima se može se.

Bon apetit i nazdravlje.

 

 
p.s.

Ne zaboravite na tehničke izmjene zakona o platama kadija, do sada je sve bilo po zakonu, pa će tako biti i ubuduće, a ukoliko slučajno nije..............................PA PROMIJENIT ĆEMO ZAKON, tehnički, da vam ne bi presjele  „restoranske usluge“.

 

„Nepošteni građanin“

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email