O “korona-derneku”: Oni broje pare, tendere i kokain

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, 16 osoba će biti sankcionisano. Zabava je prekinuta u 22:45 sati kada je stigla policija

Banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać komentarisao je zabavu koji se sinoć održavao u restoranu Golf Klubu Sarajevu. Njegov status prenosimo u cjelosti.

“Veliki korona-dernek u Sarajevu! Na jednom mjestu bratstvo i jedinstvo ljudi koji upravljaju našim životima i njihovih zabavljača. Iznad zakona! Iznad obraza! Iznad časti! Iznad poštenja! Iznad običnog čovjeka! Jer ovdje mafija odavno ima svoju državu u bratstvu lopovluka i jedinstvu mafijaša. Oni ne broje nacionalna krvna zrnca, nego pare, tendere i kokain. A kako će tvoj brat, tvoja sestra, tvoja žena, tvoja kćerka, dragi čitaoče sutra na posao? Nikako, jer sjede u stanu, pridržavaju se zakona koji je za njih napravila ova bratija i čekaju otkaz. Ovo je konačan poraz, ne njih sa fotografija-ovo je poraz svih nas jer smo ovo zlo dozvolili saučestvujući svojom šutnjom sa mafijom koja nas vodi u propast. Dobra je korona kakvo je ovo društvo!”, napisao je Bursać.

Podsjetimo, sarajevska policija morala je sinoć intevenisati u restoranu Golf Klub nakon što je otkriveno da se tamo održava rođendanska zabava na kojoj učestvuje više osoba.

Među njima su bili pjevačica Slađana Mandić, njene estradne kolege Halid Bešlić, Hari Varešanović, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke kao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je ujedno i član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, 16 osoba će biti sankcionisano. Zabava je prekinuta u 22:45 sati kada je stigla policija.

 

 

Izvor: fokus.ba

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email