FIZIČKA DISTANCA U BRČKO DISTRIKTU 50 METARA OD ZGRADE POLICIJE

 Nakon što su i u Brčko Distriktu BiH zbog prijetnje globalnog ekonomskog kolapsa ukinute neke od mjera predostrožnosti zbog korona pandemije, oživjele su brčanske ulice, izletišta i lokali. Očigledno da brčanski „zdrav razum“ još uvijek nije sposoban da uči iz iskustva drugih, a još manje da na osnovu nekih opštih empirijskih pojava izvlači zaključke koji bi bili uputa za budući život.

   Tako se dan prije ukidanja mjera započelo sa roštiljijadama, sportskim i kafanskim druženjima, bez poštivanja osnovnih uputstava zaštite, kao što su držanje fizičke razdaljine, nošenje maski i rukavica… Za većinu Brčaka pandemija je svjetska zavjera moćnih a virus korona obična fikcija kojom se plaše naivni.

   Sve dok nesreća (bolest) ne zakuca na nečija vrata. A i tada to biva isključivo lična i porodična neseća iz koje se ništa ne nauči.

    Tako Brčko Distrikt, nakon ukidanja nekih od mjera prdostrožnosti, nastavlja da živi sa korona virusom a da je fizička distanca 50 metara od zgrade policije. Save ostalo je dozvoljeno, kao što pokazuju snimci.

 

 

O.P.L.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email