BRČANSKA POLITIKA PREVAROLOGIJE: Kako su poslanici sa po četiri mandata izgradili poslovna carstva

Da li građani Brčko Distrikta znaju koliko ih košta nesposobnost vlasti?  Vlast u Distrktu već godinama pokazuju nevjerovatno talentiranu nesposobnost da pokrenu bilo kakav razvojni ciklus i obezbijede privredni i društveni prosperitet i standard građana.

Prema svim ekonomskim pokazateljima Distrikt od 2008. godine stagnira u privrednom, obrazovnom i kulturnom pogledu. Ove vlasti su se svojim strančarenjem, nacionaliziranjem i tobožnjom brigom za svoj narod uglavnom podredile svojim dugomandatnim interesima i interesima svojih firmi. Neki od njih su tu i po četiri mandata, za vrijeme kojih su za sebe izgradili poslovna carstva, a mlade i stručne građane Distrikta zaposlili po evropskim zemljama i raznim kruzerima, što dalje od svog grada i svojih porodica. Strašno!

Tu nečuvenu nesposobnost ilustrovat ćemo nekim svježim primjerima:

Zbog nesposobnosti Vlade da na vrijeme završi projekat zaobilaznice i povuče ugovorena kreditna sredstva, plaćeno je oko 5 miliona KM penala iz džepa građana.

Primjer drugi je ugovoreni kredit za razvoj Luke Brčko. Sredstva se ne koriste jer Vlada nije obezbijedila potrebnu tehničku dokumentaciju za početak radova, a tek sada organizuju eksperte da utvrde kroz čiju njivu treba da se kreće trasa industrijskog kolosijeka. Dok vlast kalkuliše ko će se sve i čiji će se interesi ugraditi u ovaj projekat, fakture stižu na naplatu. Već će se prva rata od nekoliko miliona KM ove godine naplatiti od građana za nepovlačenje sredstava kredita, a o početku realizacije projekta niko ne zna. Akteri u Vladi kažu, mi smo obezbijedili kredit, a narod plaća skupe penale. Odgovornosti u Brčkom nema, a nesposobni funkcioneri su zaštićeni kao polarni medvjedi.

Primjer treći, već nekoliko godina izdvojena su milionska sredstva za izgradnju multifunkcionalne sportske dvorane na Ficibajeru, ali nesposobna vlast nikako da počne sa izgradnjom i da Brčko dobije sportsko – rekreativne sadržaje. Niko u Vlasti ne brine za dobrobit građana. Važno je ukrasti od naroda milione a glasovi ionako pojeftinjuju, jer se na političkom tržištu ionako ništa ne mijenja. Zato imamo vječite poslanike, vječite članove Vlade koji nemaju ni znanja, ni sposobnosti, niti odgovornost.

Mladi obrazovani i kreativni brčaci idu po svijetu, dok funkcioneri prave poslovna carstva. Kažu da je plijen siguran jer partizani neće skoro doći da im uzmu opljačkano.

Dragi građani, da li vas je Bog kaznio ili ste vi za male pare stavili ove guke na grbaču ojađenog naroda. Dosta je eksperimentisanja sa vašim sudbinama!

Jedini spas od ove KORONA VLASTI je, svi olovke u ruke i na predstojećim izborima ne dajite više  njima glasove, izglasajte druge, sposobne i kreativne, a mnogi od ovih, ako ikada zaživi pravna država u Distriktu, sve od vas oteto blago brojat će u zatvorima.

NEMOJTE REĆI DA NISTE ZNALI!

 

J.Č.

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email