Sahranjujući dignitet Skupštine Kadrić pokazao i dokazao ko je gazda u Distriktu

   Na današnjem (17.06.2020.) skupštinskom zasjedanju sahranjena je i zadnja nada da ova Skupština (Vlast) u Distriktu može sačuvati i trunku dostojanstva i političke principijelnosti do lokalnih izbora.

Usvojen je u drugom čitanju Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o inspekciji  BDBiH, na inicijativu SDA na čelu sa predsjednikom Skupštine Esedom Kadrićem, kojim se omogućava da bivši Kadrićev stranački kolega i suradnik Damir Bulčević bude smijenjen sa mjesta šefa Inspektorata.

   Za ovu odluku je glasalo 16 poslanika, čija imena treba posebno pobrojati, dok su 4 bila suzdržana. Bez i jedne riječi komentara, obrazloženja ili protesta. Strašno, da strašnije ne može biti.

   Ne tako davno, na isti način su usvojene izmjene istoga Zakona kako bi se prilagodili uslovi konkursa tada aktivnom stranačkom kolegi i suradniku Damiru Bulčeviću da bude izabran na mjesto šefa Inspektorata, kako bi ustupio mjesto koordinatora Vlade novom Kadrićevom „miljeniku“ (poslušniku).

   To je samo vrh ledenog brijega onoga što radi Skupština i vlast u Brčko Distriktu. Strašno, da strašnije ne može biti. Zakoni u funkciji stranačkih i ličnih ćefova.

    Ako se na jedan iracionalan način i mogu razumjeti motivi „političkog ludila“ Eseda Kadrića koji želi da demonstrira svoju moć, teško je razumjeti da je cjelokupno političko i svako drugo okruženje toliko poltronsko i podaničko da na tako nešto pristane. Jadi i bijeda javnog i političkog života Brčko Distrikta BiH.

 

O.P.L.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email