У организацији Српског просвјетног и културног друштво „Просвјета“ синоћ је, у оквиру „Видовданских дана културе“, уприличена промоција књиге „Српски језик између науке и политике“, аутора Милоша Ковачевића, професора српског језика, стилистике и опште лингвистике Филолошког факултета у Београду.

Opširnije...
0
0
0
s2sdefault

“Bože Milostivi, Tebe molimo da ovu našu domovinu učiniš sigurnom i sve zemlje svijeta. Da nas obaspeš svakim dobrom iz obilja Tvoje milosti i da nam budeš zaštitnik i vodilja kroz životna iskušenja.

Opširnije...
0
0
0
s2sdefault

Ekspozicija prethodno bila u Sarajevu (13. aprila) i Potočarima (15. maja 2018.). Njome se tvrdi da je SSSR u toj šumi pobio 14.500 poljskih oficira i podoficira i još 7.000 civila
Poljski ambasador u Sarajevu Andžej Kravčuk iskoristio je priliku da ustvrdi da je i Bosna i Hercegovina doživela u proteklom ratu genocid, pa da je zato izložba „zajednički krik s porukom – da se slične stvari ne dogode više nikad i nikome“

Opširnije...
0
0
0
s2sdefault
0
0
0
s2sdefault

Plesni par Plesnog kluba „Mambo“ Brčko i predstavnici Bosne i Hercegovine na turniru Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti pobjednici su WDSF World Open Brčko Championship 2018 u kategoriji latino-američkih plesova.

Opširnije...
0
0
0
s2sdefault