“Zašto ne volim juli moja čupavice», knjiga kojom se pokušava nadvladati strašna tragedija

Zašto ne volim juli moja čupavice», naziv je knjige autorice Indire Ćosić-Smajlović, iz Srebrenika, koja je sinoć promovisana u foajeu brčanskog Doma Kulture.

O knjizi koja govori o tragičnoj sudbini Indirine kćerke Jasmine, preminula je u 12 godini od karcinoma, te nastavku Indirine borbe da kroz pisanje  pomogne drugoj djeci oboljeloj od iste bolesti, a njihovim roditeljma da vjeru u budućnost, govorile su promotorice Nikolina Husičić i Emina Zahirović.

U knjizi ispoljava snažne emocije, pokušavajući da objasni kroz šta je sve prošla u toku višegodišnje borbe za zdravlje svoje kćerke jedinice, pri čemu istovremeno objašnjava i šta proživljavaju sve majke koje se suočavaju sa sličnim problemom.

Ovom knjigom prije svega želim svim roditeljima, koji su imali tragičnu sudbinu kao ja, odnosno da su im djeca umrla, poručiti da ne smiju klonuti duhom, odnosno da trebaju svoju borbu nastaviti aktivizmom. Ja sam odlučila da to činim kroz pisanje, i ovu knjigu, a novac od njene prodaje, će biti osnov za utemeljenje Fondacije sa imenom moje kćerke» rekla je pored ostalog autorica Indira Ćosić Smajlović.

 

b.F.

Pin It