Prvenstvo BIH u latino – američkim plesovima u Brčko Distriktu

U okviru obilježavanja 18. godišnjice Brčko Distrikta BiH održano je prvenstvo BIH u latino – američkim plesovima i međunarodni turnir u latino-američkim i stnadardnim pelsovima na kome je nastupilo oko 600 učesnika. Grad Brčko je od sinoć bogatiji za još jednog državnog prvaka BiH u još jednoj sportskoj disciplini.

Plesni sportski par Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti, članovi Plesnog kluba "Mambo Brčko", postali su Državni prvaci BiH u LA plesovima i time dobili mogućnost da predstavljaju BiH na svjetskom prvenstvu.

Oni su već osvajači nekoliko desetina turnira iz kalendara svetske plesne organizacije , kao i finalisti evropskog prvenstva  i treći najbolji plesni par na svijetu u katgoriji ispod 21 godne . 

Prvesntvo Bosne i Hercegovine u latino – američkim  plesovima okupilo je sve klubove iz zemlje ,  dok  su se na  otvorenom turniru predstvaili učesnici iz pet zemalja. Nastupilo je blizu šest stotina  takmičara, koji su publici u sali Tehničke škole priredili pravi muzičko-sportski spektakl.

Najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu u BiH organizovao je plesni klub ‘’Mambo’’ iz Brčkog.

 

Izvor: eBrčko

Pin It