Brčko Distrikt u odnosu na broj stanovnika ima najveći broj sportskih klubova

Brčko po broju sportskih klubova, u odnosu na broj stanovnika, spada u jednu od najrazvijenih sredina u BiH. Stoga je upravo segmenst jačanja i razvoja sporta, oblast u kojoj se postiglo puno, no u svakom slučaju treba i mora još više, smatra novi savjetnik za sport brčanskog gradonačelnika Boro Vujanović.

«Trenutna pozicija na kojoj se nalazim je na neki način dvojaka. Naime, kao predstavnik sportista, znam da uvijek od vlasti tražimo jaču podršku. No, objektivno, podrška koju sportisti u Distriktu imaju je veoma dobra. Prije bi rekao da treba poboljšati saradnju među samim klubovima i to u gotovo svim granama sporta, kao i poboljšati protok povratnih informacija od sportista prema resornom odjeljenju brčanske Vlade. Upravo na tome ću posebno poraditi u narednom periodu», rekao je savjetnik gradonačelnika za sport, Boro Vujanović.

Vujanović je dodao da bi bilo izuzetno važno riješiti pitanje Gradskog fudbalskog stadiona, kao i da naročiti značaj za razvoj sporta. Postoji i projekat izgradnje gradske multifunkcionalne sportske dvorane.

 

  http://radiobrcko.ba

Pin It
Print Friendly, PDF & Email