15. Međunarodna likovna kolonija “Savski cvijet”

Izložbom slika sa predhodne 14. Međunarodne likovne kolonije  u prostorijama  Umjetničke galerije  LIKUM zvanično je otvorena i počela  15. Međunarodna likovna kolonija “Savski cvijet”.  Pokrovitelj manifestacije je Vlada Brčko distrikta BiH.

Četrnaest  slikara iz Bosne i Herecegovine i regiona će se družiti narednih sedam dana i sa svojim ostvarenjima obogatiti fundus “LIKUM-a”.

“”Ovdje se nalazi  26 likovnih radova i izuzetno mi je drago da vidim kroz ove radove da je prethodna likovna  kolonija bila jako uspješna”, kazao je Zvonimir Marić iz Pododjeljenje za sport i kulturu

„LIKUM“ove godine obilježava 45 godina svog  postojanja. Udario je mnoge temelje u oovm gradu a njegovi članovi se čvrsto drže opredjeljenja da to nastave i u budućnosti.

45 godina je jedan jako dug vremenski period. LIKUM je jedno od najstarijih udruženja u našem gradu. Zahvakljujući inicijativi LIKUM-a otvorena je naša Gradska Galerija”, istakao je  Jusuf Muharemović, predsjednik LIKUM-a.

Jedan od aspekata ove kolonije je da sami slikari biraju temu i motiv koji je najčešće izražajno naslonjen na Brčko ili  na rijeku Savu.

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email