Svaki čovjek treba da ima svoju bajku

Dom kulture Brčko distrikta bio je mjesto susretanja brčanskih osnovaca i glumačkog ansambla dječjeg teatra „Poletarac“ iz Beograda. Siniša Pilipović, Nikola Đukić i Kristina Kapetanov izveli su poučnu predstavu „Lovac na bajke, koja progovara o našim snovima, prijateljstvu i ljubavi.

„Ovo je naš novi projekt koji se zasniva na tome da svako treba imati svoju bajku.  Turneju u drugom polugodištu otvaramo u Brčkom, a nastavljamo u Modriči i Doboju, te ponovo dolazimo u Brku i Maoču i u brčanske vrtiće“ ističe Pilipović, najavljujući naredna gostovanja u Distriktu za mjesec dana.

Kristina Kapetanov glumila je Alisu, koja se vraća iz zemlje čuda, i koja želi probuditi svijest kod djece o postavanturističkim događajima njene junakinje.

„Uvek smo zadovoljni pozitivnim reakcijama brčanske publike, koja nas interaktivno prati kroz naše priče, ovaj put kroz priču koja šalje poruku o tome da ukoliko nešto jako želimo, da se to uistinu može i ostvariti“, poručila je Kapetanov.

Nikola Đukić kroz lik  Meduške Geguške ruši sve predrasude o stvarnosti, postavljajući bajku na pijedestal glumačkog umjeća kroz ukradene snove i obećanja, koja se samo još u bajci uvijek ispunjavati.

 

 

Izvor: radio BDBiH

Pin It
Print Friendly, PDF & Email