Brčko kao motiv izložbe slika slikara iz Brčkog

U okviru obilježavanja 19 godina Brčko Distrikta BiH sinoć je otvorena izložba slika 10 brčanskih slikara koja sadrži 23 djela.

Izložbu je organizovalo Udruženje likovnih umjetnika „Likum“ Brčko, a izloženo je 23 rada 10 brčanskih slikara – Filipovića, Kukuljevića, Cifrićeve, barda Dimitrijevića, Medunića, Tošića, Đurovićeve, Muharemovića i Hrštića.

Izložbu je otvorenom proglasio dr. Aleksandar Đurić, šef vladine Službe za turizam.

Sonja Đurović, autor predgovora u katalogu i akademska slikarka, kazala je da je zajednički sadržilac motiva djela svih 10 slikara – Brčko.

Jusuf Muharemović, organizator izložbe i predsjednik brčanskog “Likuma” je naglasio da je ideja bila da domaći slikari iz Brčkog, u povodu rođendana Brčko Distrikta, naprave jednu zajedničku izložbu, što se na kraju i ostvarilo, uz popriličan interes likovne publike u našem gradu.

Nekoliko posjetitelja izložbe koje smo pitali za mišljenje o izložbi iznijeli su visok vrijednosni sud o ponuđenim djelima i kazali da ih privlače umjetnički prikazi grafita i pejzaža, autora i motiva Brčkog.

Izložba slika 10 brčanskih slikara u Udruženju likovnih umjetnika „Likum“ Brčko ostaje otvorena za posjetitelje naredne dvije sedmice.

 

 

 

 

Izvor: Radio Brčko

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email