Promovisana knjiga Sare Sabri “Šapućem ti kao svom sinu”

U organizaciji Udruženja ”Žena Bošnjakinja” Brčko sinoć je u Domu Islahijeta održana promocija najnovije knjige i predavanje spisateljice Sare Sabri. Pred prepunom velikom salom ovog doma predstavljena je četrnaesta po redu knjiga ove autorice pod nazivom  “Šapućem ti kao svom sinu”.

“Knjiga govori o unutar omladinskim odnosima i došla je kao uobičajeni slijed nakon ranije izdatih knjiga ”Šapućem ti kao žena mužu” i ”Šapućem ti kao žena ženi” tako da je ovom knjigom zaokružena ta porodična tematika u kojoj govorim kroz svoja djela”, kazala je autorica Sara Sabri.

Knjiga se obraća omladini i nosi svojevrsnu poruku da se što više nadograđuju, da ulažu u sebe,da se afirmišu i bore i da se ne mire sa onim kako jeste već da budu oni koji će pokrenuti sve pozitivne promjene u svom društvu i svojoj zajednici.

“Sa ovih do sad napisanih četrnaest knjiga sam zaokružila tu porodičnu biblioteku unutar-porodičnih odnosa tako da, ako budem pisala petnaestu knjigu, vjerovatno će to biti pokretanje neke nove edicije”, istakla je na kraju Sara Sabri.

 

Izvor: Radio BDBiH

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email