U sklopu manifestacije „Noć knjige“ učestvovali poznati pisci Muharema Bazdulja, Tamare Kučan i Dejana Stojiljkovića.

U sklopu kulturno zabavne manifestacije „Proljeće u gradu 2019“ juče je u prostorijama Omladinskog centra održana „Noć knjige“ u kojoj su učestvovali poznati pisci iz regiona poput Muharema Bazdulja, Tamare Kučan i Dejana Stojiljkovića.

Jedan od organizatora, Aleksandar Pantelić rekao je da na ovaj način žele da probude čitalačku publiku u Brčkom jer živimo u eri brzih komunikacija kada su knjige pale u drugi plan, a pisci dolaze kako bi prestavili sam proces nastajanja knjige.

“Ovakva druženja sa publikom su vrlo korisna jer na ovaj način razmjenjujemo neku vrstu energije sa čitaocima”, rekao je Stefan Mitić, jedan od pisaca koji su učestvovali na ovom događaju.

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi brčko distrikta Senad Osmanović, koja je pokrovitelj ove manifestacije, istakao je svoje zadovoljstvo održavanjem ovog kulturnog događaja jer sama kultura čitanja u današnjem vremenu polako izumire, a ovo je prilika da kod čitalaca pobudimo pažnju za knjigama.

Drugo veče manifestacije „Noć knjige“ na kome će učestvovati pisci poput Martine Mlinarević Sopta, Jelene Bačić Alimpić i Ernada Osmića biće održano večeras u Omladinskom centru sa početkom od 17 časova.

 

Izvor: Radio BDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email