Promovirane knjige „Zašto Isus kasni“, „Visočka čaršija, Čekrčići i drugi zapisi“ Save Pajkića

U prostorijama ULJUB-a (Udruženje ljubitelja umjetnosti Brčko) i u organizaciji Književnog kluba Distrikta sinoć su promovirane knjige „Zašto Isus kasni“ i „Visočka čaršija, Čekrčići i drugi zapisi“ Save Pajkić. Riječ je o tekstovima nastalih kroz prizmu pitanja evolucionista s jedne, i kreacionista s druge strane.

Pored autora, o djelu su govorili promotori fra Petar Matanović, dr. Milorad Zivlak, novinar Sead Burić i Šefko Kaloper, predsjednik Književnog kluba.

“U sadržinskom smislu jedna to je jedna knjiga, ali je štampana u dvije. Tematski, radi se o biografskoj prozi, ali i dokumentarističkoj jer sam sa svojih 80 godina dosta toga proživio. Bilo je dosta likova u mom životu i priča, koje sam pokušao ispričati u jednoj ležernoj formi ” rekao je Pajkić, te dodao da je on jedan od onih evolucionista koji vjeruje da je svijet toliko satkan od nesreća da je došlo vrijeme promjenama.

Prema riječima Kalopera, ovo je treća promocija Književnog kluba autora izvan Brčkog. Pajkićevo djelo odabrano je zbog toga što su štiva vrijedna pažnje jer se iz njih može nešto naučiti. Slično mišljenje izrazio je fra Petar Matanović, kazavši da je u ovim djelima pronašao i sebe u vremenu, jako mu bliskog.

 

Foto: Kristijan Bilić

Izvor: Radio BDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email