Na XI malonogometnom turniru veterana „Savski cvijet 2019.-40+“ „Rekreativci“ osvojili pobjednički pehar, najbolji igrač Ernad Tokalić

U sklopu kulturno-sportske manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet 2019.“ udruženje građana „Raja sa Ficibajra“ organizovala je XI malonogometni turnir veterana „Savski cvijet 2019.-40+“.


Turnir je održan na SRC „Ficibajr“ 30. i 31. avgusta u večenjim časovima.
Na turniru su učestvovale 4 ekipe: UG „Profesori“,UG „Veterani Ficibajra“,USV „Rekreativci“ i SRU „Raja sa Ficibajra“.

Turnir je otvorio dugogodišnji igrač ovog terena g-din Redžić Fadil-Dile. Utakmice je sudio poznati igrač velikih terena Mujagić Jusuf.


U utakmici za treće mjesto ekipa „Profesori“ pobijedila je ekipu „Veterani Ficibajra“ rezultatom 2:1.


U finalnoj utakmici sastale su se ekipe „Rekreativci“ i „Raja sa Ficibajera“ koji su fer igri prikazali dopadljiv fudbal.

Poslije neriješenog rezultata 2:2 pristupilo se izvođenu popularnih „penala“ u kojima su bolji bili igrači „Rekreativaca“.


Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je Redžić Fadil.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Tokalić Ernad kome je Redžić Fadil kao autor uručio knjigu „100 godina sporta u Brčkom“.


Broj gledalaca u obje večeri nam je ukazao i pokazao da smo dali svoj skromni doprinos ovoj kulturno-sportskoj manifestaciji i da su ovakvi turniri u ljetnoj šemi opravdani.

 

Upravni odbor


SRU „Raja sa Ficibajra“


 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email