Promocija romana “Zemlja rajske djece“ autora Zijada Konjića iz Koraja

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Čelić sinoć je u Domu Islahijeta u Brčkom održana promocija romana “Zemlja rajske djece“ autora Zijada Konjića iz Koraja.

„ Ovo je jedna fina priča o zlatnoj generaciji mladih koji su osamdesetih godina prošlog vijeka živjeli u Koraju ali su se školovali u velikim gradovima. Međutim u romanu se  posebno prati sudbina jednog mladog para i njihova ljubavna priča koja prolazi kroz razna iskušenja u posljednjih 30 godina“ istakao je autor Zijad Konjić.

” Ova knjiga spada u kategoriju knjiga zavičajnih pisaca ali u središtu pažnje je jedna lijepa ljubavna priča u kojoj se svako može pronaći jer je ovo klasična priča o nekadašnjem odrastanju u bilo kojoj čaršiji  na ovim prostorima. Knjiga odiše jednim  lijepim, zdravim optimizmom i vjerom u život kome je ljubav zapravo najveći smisao” kazao je na promociji književnik Zejćir Hasić.

O romanu je još govorio i književnik Šefik Husagić a odabrane odlomke iz knjige je čitala Tahira Konjić nastavnica bosanskog  jezika.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email