Predstavljena knjiga “Kršćani u zemlji islama” fra Marinka Pejića

U organizaciji Hrvatsko kulturnog društva “Napredak” Brčko sinoć je u Brčkom predstavljena knjiga „Kršćani u zemljama islama“ fra Marinka Pejića.  Riječ je o zbirci priča o zemljama u kojima je autor uglavnom boravio, a koje su ranije objavljene u tiskanim i online časopisima Svjetlo riječi i Prometej.

” Zajednice Bliskog Istoka polagano nestaju, što me i potaklo da pišem seriju tekstova o tima zajednicama, koje su za nas prilično nepoznate, a čine neprocjenjivo blago kulture i različitosti. Htio sam da se to bogatsvo kulture, povijesti i teologije ne zaborave”, istakao je ovaj fratar, navodeći da je suživot na tamošnjem prostoru dobar sve dok se ne počnu uplitati politika, ekonomija, a nadasve stranci.

Bila je ovo prigoda, da se uz nazočnost predstavnika lokalne vlasti, vjeroučitelja, prosvjetnih djelatnika i ostalih gostiju, javnosti obrati i fra Mirko Jozić, predsjednik “Napretka”, uz poruku mira i suživota različitih naroda u miljeu međunardnih religija, a što ovo djelo i tematizira.

“Nadam se da će ova knjiga biti mali prilog nekom boljem razumijevanju međunarodnim religijama”, poručio je Jozić.

Knjiga „Kršćani u zemljama islama“ fra Marinka Pejića do sada je predstavljena u Sarajevu i Tuzli.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email