Veče s pjesnikom Hadžemom Hajdarevićem

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige u Brčkom je sinoć upriličena veče s piscem. Brčanskoj publici je u Gradskoj Biblioteci predstavljen Hadžem Hajdarević, pjesnik, prozni pisac, esejist, publicist, pisac za djecu, urednik i priređivač izdanja drugih autora.

Sinošnje druženje brčaka sa književnikom Hadžemom Hajdarevićem bilo je ispunjeno  pričama autora o njegovim književnim djelima ali i pozitivnim iskustvima i prijateljstvima koje je imao i stekao u Brčkom i za kojeg ga vežu lijepe uspomene. Upravo zato  govoreći o tome šta trenutno piše Hajdarević je priznao da će naredni roman kojeg planira izdati upravo govoriti o Brčkom.

Hajdarević je naglasio da su ovakvi susreti publike sa autorima izuzetno važni kako bi se otklonile neke barijere te još više pravim čitaocima približila književna djela.

Osim samog autora o književnim djelima te načinu pisanja Hadžema Hajdarevića govorio je i Sead Husić književni kritičar i teoretičar.

Osim što je autor dvadeset književnih djela uglavnom poezije i proze Hajdarević je autor ili suautor više udžbenika iz nastave bosanskog jezika i književnosti za osnovne i srednje škole.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email