Mjesec knjige“ završen druženjem sa Brankicom Damjanović

Ovogodišnje obilježavanje Mjeseca knjige u Brčkom završeno je sinoć u Gradskoj biblitoteci književnom večeri „Druženje sa piscem“ , na kojoj se predstavila Brankica Damjanović iz Beograda, autor popularne četiri zbirke kratkih priča: „ Dobor je“, „Ne bih ovo mogla bez tebe“, „Rukopis moga brata „ i „Rekla mi je Volim te“.

Sala gradske Biblioteke je bila prepuna publike s obzirom da je Brankica i pisac koja je veoma popularna i na društvenim mrežama, te tako i poznata široj čitalačkoj javnosti.

„Od ovih knjiga favorit mi je „Rukopis moga brata“ treća u nizu zbirki kratkih priča.To je knjiga mojih najdubljih uvida. Vrlo često se dogodi da je otvorim, klimam glavom, slažem se sa tim i pitam se odakle je to došlo.Mislim da život sve vreme pokušava da nam pomogne da budemo to što jesmo, da se prepoznamo i pronađemo i da ispunimo taj zadatak sa kojim smo poslani u ovaj život. Žene su u većini moja publika ali i ima i sve više muškaraca koji čitaju. Zanimljivo je da je Brčko jedini grad, ne samo u BiHveć i u regionu gde gostujem, da dolazim ponovo, a da u međuvremenu nije objavljena još jedna knjiga. Toliko tu imam divnih ljudi, prijatelja i drago mi je da sam ponovo ovde. Moj novi roman je pri kraju i mislim da će negde s proleća biti objavljen“, kazala je Damjanović.

U okviru Mjeseca knjige u proteklih mjesec dana u Brčkom su još predstavljeni autori Mehmed Đedović, Hadžem Hajdarević, Boris Marić i Svetislav Paunović.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email