Nikola Jokić iz Beograda pobjednik Bogojavljenskog plivanja u Brčkom

Sedma duhovno-sportska manifestacija „Bogojavljensko plivanje za Časni krst“ upriličena je danas i na brčanskom izletištu „Ficibajer“. Tome je predhodila Sveta Arhijerejska Liturgija koju je u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Srpskoj Varoši, služio Njegovo Preosveštenstvo, Vladika Fotije.

Dionicu rijekom Savom dugu 33 metra, među 68 sudionika, najbrže je preplivao i do Časnog krsta stigao, 22-godišnji Beograđanin Nikola Jokić, koji je izjavio da mu je čast što je danas u Brčkom plivao za Časni krst, te da to nije samo njegova nego i pobjeda svih sudionika.

Organizatori plivanja za Časni krst bili su Klub ekstremnog plivanja „Atos Sava“ i Srpska pravoslavna crkva, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Brčkog Siniše Milića.

Starješina hrama protojerej – stavrofor Nebojša Draškić podsjetio je kako je ovo sedma godina za redom kako se organizira plivanje za Časni krst u Brčkom, te da je ova manifestacija u Brčkom obnovljena nakon 70 godina pauze. Rekao je kako je veoma zadovoljan cijelom organizacijom te odazivom, ne samo plivača nego i građana.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić čestitao je pobjedniku i zahvalio se svim plivačima na sudjelovanju.

„Nadam se da ćemo i dalje nastaviti da njegujemo ovu tradiciju. Hvala i Srpskoj pravoslavnoj crkvi koja je sedmu godinu zaredom organizator manifestacije“, rekao je Milić.

Najstariji učesnik bio je šezdesetogodišnji Radenko Rosuljaš, a najmlađi sedamanestogodišnji Vukašin Lujić, dok pripadnica nježnijeg pola ove godine nije bilo među učesnicima.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije dodijelio je danas orden „Svetog kralja Dragutina“ Slobodanki Đurčić, Đorđi Kojiću i Urošu Vojnoviću za njihov doprinos u izgradnji kulturno-administrativnog centra „Patrijarh srpski Pavle“ u Brčkom.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email