SJAJNI REZULTATI EKONOMSKE ŠKOLE U DISTRIKTU

Ekonomska škola Brčko Distrikta BiH je u kratkom periodu postigla sjajne rezultate koji su rezultat zajedničkih napora nastavnog osoblja i učenika, dobre organizacije i discipline.

Ovi sjajni rezultati kojih u proteklih godinu dana ima oko 40-ak i sa čime su upoznati Školski odbor i Vijeće roditelja ogledaju se u ugradnji lifta za invalide u školu, prilagođavanju toaleta invalidima, ugradnji senzora za dim u toaletima, nabavi komjuterske opreme u vrijednosti od 32.000 KM, školskom restoranu, odlaganje otpada za recikliranje i drugo, kazala je Zora Pajkanović, direktorica Ekonomske škole.

Ekonomska škola jedina je u Brčko Distriktu koja ima sve prostore prilagođene invalidima.

Hodnik u prizemlju, nakon nekoliko decenija vraćen je u funkciju tako što je otklonjena barijera koja je hodnik presijecala na dva dijela, a đaci iz prizemlja morali su u razrede ulaziti obilazno, sa sprata iznad.

Škola ima 700 učenika u 36 odjeljenja. Najatraktivnija zanimanja posljednjih godina su iz ugostiteljsko- turističkog smjera, a najveći interes je za turistički smjer i za kuhare, kazala je Pajkanović.

Učenice II razreda Ekonomske škole Sofija Stević Ranković i Lejla Muhović kazale su da je komunikacija između učenika, te učenika i profesora odlična, te pohvalile ugradnju senzora za dim radi očuvanja zdravlja nepušača u školi.

Direktorica Pajkanović još je napomenula dobru podršku od strane šefa Odjela za obrazovanje Vlade Brčko Distrikta i napomenula da je tajna uspjeha u postignućima škole organizacija koja poštuje sva pravila i poštovanje jednih prema drugima, što sve skupa doprinosi pravilnom funkcionisaju škole koja je osnovana da bude na dobrobit, ne samo đacima, nego i društvenoj zajednici.

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It