KNJIŽEVNO VEČE SRPSKOG KNJIŽEVNOG KRUGA

Brčanska Prosvjeta upriličila je još jedan kulturni događaj, na radost ljubitelja pisane riječi. U pitanju je književno veče Srpskog književnog kruga.

Posebnu čar zimskoj večeri i druženju književnika dala je poezija koja je čitana, a svaki stih nosio je posebnu emociju i draž.

“Čovjek se često puta uspava, od silnih problema mu zaspe i duša i srce. Onda ljepota poezije budi čovjeka. Knjiga koja ulazi u prostoriju, kuću, čovjeka i dušu živi i poslije nas. Svaka pjesma će nas nadživjeti. Ovo je vrijeme umorno i zato je potrebno što više poezije, što više pjesama i književnih stvaralaca, da bi se čovjek mogao odmoriti od svega što se događa” rekao je Branko Đurić, sveštenik.

Vrata Književnog kruga su otvorena za sve ljubitelje lijepe književne riječi, istakao je sveštenik Đurić, dodavši da je lijepa riječ upravo ono što nedostaje ovom svijetu.
“Ova druženja su dobra, inspirativna. Svako novo druženje donosi i novi rad. Sudeći po izjava ostalih članova isto je tako” rekao je Đorđe Krstić, književnik.

Ovom prilikom najavljeno je još jedno književno veče, 7. februara,  a potom vjerovatno i 21. istog mjeseca, upotpunjeno i promocijama djela prosvjetnih stvaralaca.

 

 

 

BDC TV

Pin It