Ljudska kreativnost rijetko dolazi do izražaja u komforu i u prirodi je čovjekova bića da pod pritiskom najbolje reaguje. Vrijeme i okolnosti u kojima trenutno živimo i organizujemo svoja djelovanja  prilika su da preispitamo kako lične stavove, tako i mnoga pitanja koja se tiču zajednice u kojoj živimo. Što bi rekli- Svako zlo za neko dobro.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Milioni djece u svijetu, a na hiljade djece u BiH,  kroz životnu svakodnevnicu prolaze sami, priželjkujući lijepu riječ, zagrljaj i ostale životne radosti za  koje su uskraćeni. Imajući u vidu i trenutno stanje u svijetu, treba se zapitati kako je djeci koja su sama, kojima je potreban dom i podrška roditelja, odnosno staratelja. Jer svako od nas ima pravo na porodicu, ljubav i krov nad glavom.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Grafikon širenja virusa prema institucijam BiH
SVIM GRAĐANIMA BRČKO DISTRIKTA!!!
Brčko Distrikt upozorava sve svoje građane koji imaju bilo koji simptom korona virusa da se ne pojavljuju ili približavaju šalterima, kancelarijama pogotovu ni u kojem slučaju članovima Vlade ili Skupštine. Naši uposlenici su u direktnim rođačkim, kumovskim i stranačkim vezama sa svim nivoima vlasti u distriktu, entitetima i državnim institucijama tako da svaki nesmotreni potez naših običnih građana može dovesti do kolapsa cjelokupnog sistema vlasti bez kojeg Vi obični građani nećete imati razloga da se ponižavate, gladujete ili dijelite a pogotovu da čekate u redu u hodniku naših zdravstvenih ustanova za običan pregled. Čuvajte vaše predstavnike vlasti kao zjenicu oka u glavi.
(tekst je satiričnog sadržaja) koji slučajno odgovara stvarnosti.

Print Friendly, PDF & Email