Nakon što je Upravni odbor Komunalnog preduzeća donio Pravilnik o radu na način da tekst Pravilnika nije usklađen sa Zakonom o radu Brčko distrikta BiH i bez upoznavanja radnika Preduzeća o pokrenutom postupku izrade novog pravilnika, te zbog pokretanja krivične prijave protiv lica koja su na takav način usvojila Pravilnik, Ankica Franjić je odustala od pozicije Zamjenika direktora u Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko i nastavila rad u Komunalnom preduzeću.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email

Prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt, Michael Scanlan, jučer se u Brčkom sastao sa gradonačelnikom i zamjenikom gradonačelnika Brčkog, Sinišom Milićem i Antom Domićem, te sa predsjednikom i potpredsjednikom Skupštine Distrikta, Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem, kao i sa predsjednikom Uprave “STUDEN & CO Holding” Ilijom Studenom, v.d. direktora Ureda za upravljanje javnom imovinom u Distriktu Jelenom Duvnjak, zamjenikom direktora Luke Brčko Alijom Osmanbašićem i direktorom Omladinskog centra “Vermont” Damirom Radenkovićem. Supervizor pozdravlja činjenicu da se Brčko pridružilo Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju kako bi steklo pravo na UNDP-jevo sufinansiranje u svrhu povećanja energetske efikasnosti 187 javnih objekata u Brčkom. To će smanjiti obim emisija ugljičnog dioksida unutar zajednice, a istovremeno će rezultirati manjim računima za komunalne usluge, što će zauzvrat osloboditi javna sredstva koja se mogu upotrijebiti za rješavanje drugih potreba unutar Distrikta. Ako organi vlasti podnesu relevantnu procjenu u julu i ako mudro iskoriste rebalans budžeta, aktivnosti na podizanju energetske efikasnosti na dva javna objekta mogu početi već u septembru.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Nezavisni zastupnici u brčanskom Parlamentu Suad Burić i Adnan Drapić, upriličili su danas susret sa novinarima. Na pres konferenciji je najavljena koalicija Socijal demokrata-Enver Bijedić-Tuzla, u čije ime se obratio Suad Burić i Brčanske inicijative, koju predvodi Adnan Drapić. Osnov zajedničke izborne platforme je davanje šanse mladim i stručnim ljudima, kojima je u prvom planu borba za prosperitet Brčkog.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Ovim putom želimo javno iznijeti stav OHDZ 1990 Brčko distrikta BiH i dati potporu rukovodstva ove stranke  prim.dr.Slavku Nikiću i Ginekološkom odjelu JZU Brčko distrikta BiH, koji se apsolutno protive izmještanju  trudnica,porodilja i beba iz zgrade Ginekologije u prostor koji bi trebali dijeliti s Odjelom Pedijatrije Bolnice u Brčkom,a zaradi smještanja zaraženih virusom COVID-19 u prostor Ginekologije. Kako su naveli u svom priopćenju, sva se porodilišta posebno čuvaju od zaraze a ne pretvaraju u COVID odjele.

Opširnije...
Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email