Saopštenje za javnost: Gospodo gdje su vakcine

 Saopštenje za javnost

Gospodo gdje su vakcine:

Ako ste se kojim slučajem ovih dana uputili u Javnu zdravstvenu ustanovu (JZU) da vakcinišete svoje novorođeno dijete, džaba Vam je trud. Na šalteru će Vam reći da vakcina nema, dođite za 10 dana. Našoj vlasti su puna usta priče da nemamo novog priraštaja, a oni nisu u stanju da obezbijede ni obične vakcine.

Mi u Demokratskoj fronti  Vas upozoravamo da manje vremena provodite u izmišljanju „vaših „ kombinacija kako potrošiti ogromni brčanski budžet. Vratite se rješavanju problema običnih građana. Ako ovako nastavite raditi džaba Vam zakon o stimulaciji rađanja, kad ni za ove koji su rođeni ne znate ili nećete da opskrbite ni običnim vakcinama.

Međutim mi u DF-u nismo iznenađeni ovim stanjem, upozoravali smo Vas još kod gubitka para iz Fonda za zdravstvo od 15 miliona KM u Bobar banci, upozoravali smo Vas da su prošle dvije godine od skupštinske odluke o otvoranju javnih apoteka, do ove posljednje o lažnoj specijalizaciji. Šta Vam to treba još da se desi da počnete probleme rješavati, a ne objašnjavati, jer ste i birani da RJEŠAVATE probleme građana Brčko distrikta.

Da li znate značenje riječi odgovornost?

Predsjednik OO Demokratske fronte Brčko distrikta BiH

 

Zijad Ražanica

 

Pin It