Javna rasprava o Zakonu o visokom obrazovanju: Rješenje ili prikrivanje problema???

U skladu s Odlukom Skupštine Brčko Distrikta BiH Komisija za obrazovanje, sport, kulturu i saradnju s vjerskim zajednicama održat će u ponedjeljak, 5. marta 2018. godine, s početkom u 11 sati javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH. Javna rasprava će biti održana u velikoj sali Skupštine Brčko distrikta BiH.

Komisija za obrazovanje, sport, kulturu i saradnju s vjerskim zajednicama Skupštine Brčko Distrikta BiH poziva zainteresovane građane na učešće u javnoj raspravi o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju u Brčko Distriktu BiH.

Ova javna rasprava ima svoj puni smisao jer mnoge stvari su, u najmanju ruku, nejasne kada su u pitanju izmjene Zakona o visokom obrazovanju, Prije svega tu mislimo na validnost diploma studenata koji su pohađali i završili fakultete u Distriktu u vrijeme kada su licence i akreditacije tih fakulteta bile pravno sporne.

Podsjećamo da je zbog nedostavljanja preciznih informacija, popraćenih zvaničnom dokumentacijom, kojima se nedvojbeno otklanjaju sve nedoumice ili nesporazumi u svezi statusa visokoškolskih ustanova u Brčko Distriktu BiH, Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja u Informaciju o visokoškolskim ustanovama u BiH, koju objavljuje na zvaničnoj web stranici www.cip.gov.ba, nije uvrstio visokoškolske ustanove koje djelatnost visokog obrazovanja obavljaju na području Brčko Distrikta BiH.

 

B.F.

Pin It